Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Navigator Panel

Πάνω αριστερά στην οθόνη όλων των Library, Develop, Map module βρίσκεται το Navigator Panel. Στα υπόλοιπα module ονομάζεται Preview αλλά ουσιαστικά έχει τις ίδιες λειτουργίες.

Σκοπός του είναι να μας κάνει ένα preview της φωτογραφίας που έχουμε διαλέξει. Θα πείτε και πια η χρήση του αφού τις βλέπουμε στην κεντρική οθόνη. 
Για εμένα το Navigator Panel στο Library module δεν έχει χρήση, γι αυτό και το έχω πάνω κλειστό. 



Στο Develop module, που είναι και το πιο σύνηθες τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί πλέον το Navigator παίρνει άλλη μορφή. Πηγαίνοντας πάνω από οποιοδήποτε Preset και χωρίς να το επιλέξουμε, στο Navigator Panel εμφανίζεται η φωτογραφία μας όπως θα είναι αν εφαρμόσουμε το preset. Κάνει πολύ πιο γρήγορη τη ζωή μας αφού μπορούμε χωρίς κόπο να απορρίψουμε ή να επιλέξουμε κάποια presets. Γλιτώνουμε το να επιλέξουμε το Presets και αν δεν μας αρέσει να κάνουμε reset για να επιστρέψουμε στην αρχική μας ρύθμιση.
Ακριβώς το ίδιο κάνει στα Snapshots και στο History. Απλώς περνώντας τον κέρσορα του ποντικιού μας πάνω από ένα snapshot ή μία μνήμη του History, αυτομάτως εμφανίζεται στο Navigator Panel.
Στο Develop Module το Navigator Panel δεν είναι πλέον στατικό αλλά γίνεται δυναμικό. 




Σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις θα αναφέρουμε τις επιλογές του Navigator Panel όπως επίσης την χρήση του στο υπόλοιπα module. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου