Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Tips για Virtual Copies



Πολλές φορές είναι πολύ πρακτική η δυνατότητα δημιουργίας εικονικού αντιγράφου (virtual copy).  Αυτό που κάνει το Lightroom όταν του δίνουμε την εντολή να δημιουργήσει virtual copy (Command+’ ή Ctrl+’) , είναι να δημιουργήσει ένα νέο σετ ρυθμίσεων του develop mode, επιπρόσθετα από το αρχικό. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να έχουμε δύο εκδοχές μιας φωτογραφίας, μια πχ έγχρωμη και μια ασπρόμαυρη. 




Η διαφορά μεταξύ του virtual copy και του snapshot (βλέπε Snapshots στο Lightroom) είναι ότι στο snapshot δημιουργείτε ένα preview της φωτογραφίας που δεν μπορούμε να το δούμε πουθενά αλλού εκτός από το μενού του snapshots ,ενώ στο virtual copy δημιουργείτε ένα καινούργιο σετ ρυθμίσεων σε μια εικονική νέα φωτογραφία που μπορούμε να την δούμε και στο grid.

Τα virtual copies για να ξεχωρίζουν από τις αρχικές φωτογραφίες έχουν αναδιπλωμένη στην κάτω αριστερή γωνία τους




Εδώ να διευκρινίσουμε ότι και στις δυο περιπτώσεις (virtual copy, snapshots) δεν δημιουργείτε ένα νέο αρχείο στον φάκελο των φωτογραφιών μας. Προσοχή το virtual copy το βλέπουμε μόνο μέσο του Lightroom και δεν υπάρχει σε φυσική μορφή σαν αρχείο φωτογραφίας και επίσης αν διαγράψουμε την αρχική φωτογραφία, διαγράφονται αυτόματα και τα virtual copies της.. Στην περίπτωση του virtual copy βλέπουμε το αρχείο μας στο grid όπως επίσης όταν κάνουμε export, εξάγονται όλα τα virtual copies που έχουμε δημιουργήσει.

Καλό θα είναι, αν ξεκινάτε τώρα να δουλεύεται με τα virtual copies να κάνετε κάποιες δοκιμές, στο θέμα διαγραφής, εξαγωγής, και δημιουργίας, για να κατανοήσετε στο 100% την χρήση του και τις δυνατότητες τους. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου